Unik fd skola med kapell, trädgård, skolsal

Stenhus 6-8 Bedroom 2 Bathroom 2 Garage

Unik fd pojkskola med en huvudbyggnad på ca 200 kvm samt kapell, fd skolsalar med 5,30 i takhöjd och en magisk trädgård närmast huset, mark på totalt ca 6 hektar.

(MSS570) Denna unika fastighet byggdes som pojkskola år 1845 och rymmer en huvudbyggnad, ett litet kapell och stora fd skolsalar. Närmast huset finns trädgårdar på ca 5000 kvm och det finns även flera tomter på ytterligare ca 5,5 hektar.

Intressant för dig som vill driva en verksamhet!

I gatuplan har du två garage, och i ett av dem finns en egen brunn med pump, för bevattning av trädgården.

I huvudbyggnaden har du en boyta på ca 200 kvm. En trappa upp har du ett välutrustat kök på 20 kvm med en gedigen vedkamin och dörrar direkt ut till trädgården.

Bredvid köket ligger ett sovrum på 17,5 kvm och badrum med badkar, handfat och wc.

Vidare har du en rymlig salong på 32 kvm, med dörrar direkt ut till trädgården.

Det finns en hall vid trappan till övervåningen med dörr ut i trädgården, tvättstuga och badrum med dusch, handfat och wc.

En trappa upp har du först två mindre rum i fil.

Därefter ligger en korridor med fem sovrum och wc:

I vinkel med huvudbyggnaden ligger sidobyggnaden som rymmer ett unikt kapell på ca 36 kvm.

Bredvid ligger de fd skolsalarna; ett rum på ca 99 kvm med 5,30 i takhöjd och ett rum på 49 kvm med samma takhöjd och dörrar ut till trädgården. Taket är i bra skick.

Närmast huset har du innanför murarna en fantastisk trädgård på ca 1020 kvm, precis utanför murarna ytterligare mark på ca 3900 kvm och längre bort från huset finns mark på ca 5,5 hektar sammanlagt.

Uppvärmning med vedkamin, det är tvåglasfönster.

Saint Gervais sur Mare är en levande by som ligger norr om Hérépian och den kända kurorten Lamalou les Bains i Orb-dalen.
I byn finns affär, bageri, flera restauranger, pizzeria, skola, läkarcentral med läkare, tandläkare och apotek. Det finns fina vandringsleder; Saint Gervais är ett stopp på pilgrimsvandringen till Santiago de Compostela.


Välkommen med din intresseanmälan för denna unika fastighet; en egen värld där bara din fantasi sätter gränserna för vad du kan utveckla den till!

Välkommen med din intresseanmälan!
Ange gärna ID: MSS570 i kontaktformuläret HÄR!

 

Maila karin@husilanguedoc.se

Ring +33(0)6.29.54.22.87

Karin Kloo

Mäklararvodet är inräknat i priset och betalas av säljarna enligt avtal med mäklaren. Notarieavgifter tillkommer vid köp enligt gällande taxa.

Observera att angivna mått är ungefärliga, utom då de anges enligt Loi Carrez, då de är exakt uppmätta av ett oberoende undersökningsföretag.