Nöjda kunder!

Den största drivkraften i arbetet med Hus i Languedoc är för mig att hitta rätt hus till rätt kund!

Alla har sin egen bild av drömhuset och sina egna behov, och det är en rolig utmaning att hjälpa varje kund att hitta just det hus som är rätt!

 

Här nedan kan du läsa synpunkterna från några av mina nöjda kunder.

 

”Karin har varit till fantastiskt stor hjälp när vi köpt bostad i den vackra by Roquebrun. Från början läste vi hennes inspirerande blogg och Instagraminlägg och längtade mer och mer efter en egen oas i södra Frankrike. Karin svarade alltid snabbt, vänligt och professionellt på alla våra frågor – som rörde allt mellan himmel och jord. Vi hyrde sedan en lägenhet genom Karin och började utforska byarna runt Beziers. När vi väl visste någorlunda vad vi ville ha visade Karin oss flera intressanta och charmiga objekt. Vi kände direkt en trygghet med att ha Karin med oss i köpeprocessen – hon visar hela tiden en stor kunskap och en ödmjukhet för vad vi kunder vill ha. Det fanns inte en fråga som Karin inte kunde svara på. Förutom hjälp med det juridiska och administrativa vid ett köp har vi även fått de bästa tipsen om restauranger, ostaffärer, inredningsbutiker, utflykter med mera.
Så ett varmt tack från oss! ”

Anneli och Johan

”Vi hade otroligt stor hjälp av Karin när vi utforskade Languedoc och till slut hittade vårt fina hus. Karin hjälpte oss att navigera bland byarna och att identifiera intressanta objekt. Inte minst var hennes stöd ovärderligt när det gällde själva köpeprocessen. Det kändes tryggt att ha dig med – stort tack! Nu ser vi fram mot att lära känna regionen!”
Karin & Erik i Puissalicon

”Vi är mycket nöjda med Karin som varit till ovärderlig hjälp när det gällde att hitta vårt fina semesterhus i det vackra Roquebrun!
Karin övertygade oss att det hus vi inte tyckte såg så spännande ut på bilderna var värt att titta på och hon hade helt rätt. Det var huset med stort H. Precis det hus vi var ute efter, det hus som överstämde med alla våra högt ställda krav på terrasser, utsikt, vacker by och nära till badplats. Vi fick allting och därtill en alldeles underbar trädgård som vi inte ens visste att vi ville ha. Nu älskar vi den. Till allt detta ledde oss Karin med tålamod och professionellt förhållningssätt. Lika professionellt och tålmodigt har hon också lett oss genom hela den byråkratiska franska köpprocessen som är krånglig även för den som hanterar själva franskan.😊
Stort tack Karin för all din hjälp! ”
Sarah och Olof

”Vi kan verkligen rekommendera Karin Kloo och HusiLanguedoc! Karin hjälpte oss när vi var villrådiga med professionell assistans och kunde till sist finna vårt härliga hus. Bankkontakt på plats ordnades smidigt och Karin var dessutom med när bankkontot ordnades. I övrigt hjälpte Karin oss med snabba svar på mejlen när vi hade praktiska frågor. Vi är verkligen nöjda!
Tuija och Per i Autignac ”

Where to begin? Best decision we made was to contact Karin Kloo when we decided to look for a place to buy in France.
I can’t even begin to describe how helpful Karin have been from the beginning to the end.
We decided to buy a house without seeing it and without coming to France and that is a risky thing in most cases but not with Karin. She guided us through the whole process and made it so easy.
She helped us set up everything perfectly and also with all communications with the law firm and for the closing.
We are waiting to sell our house here in the USA and then we will move to France. We are planning to buy one more place in France to rent out and we wouldn’t even consider using someone beside Karin to help us even this time.
I am so happy that we found her and we highly recommend her to anyone trying/wanting to buy a place in France. We are looking forward to meeting her in person soon and also to do business with her again.
Thank you so much for all your help.

Wenche and Wyatt Fox

 

”Tack för din support och hjälp i praktiska frågor samt snabba svar. Det har verkligen varit proffsigt och med hög servicenivå från de första husvisningarna till avslutat husköp.
Hela köpeprocessen gick så smidigt och lätt trots vår okunnighet och ovana med fransk byråkrati plus att vi faktiskt köpte huset på distans. Med din hjälp blev vår dröm verklighet!”

Micke & Dan i Roujan

”Karin har varit till ovärderlig hjälp vid köpet av vårt fina hus i Gabian. Utan hennes kunniga assistans och goda råd hade vi överhuvudtaget inte vågat oss på en fransk husaffär.”
Anna Karin & Mats-Eric i Gabian

”Vi har länge varit frankofiler men drömmen om ett hem här kändes länge ouppnåelig. Efter att ha hittat Karins hemsida med praktiska råd blev våra semestrar mer fokuserade och vi kontaktade Karin för ett par visningar. Vi fick hjälp i sökprocessen med hennes stora och mycket goda kännedom om trakten, och känsla för vad vi letade efter, innan vi riktigt visste själva.
Vi ville ha ett hus för alla årstider, utan genomfartstrafik, med en lättskött uteplats.
Efter att ha sett ett tiotal hus började vi känna oss som besvärliga kunder, men plötsligt kom vårt hus ut på marknaden. Inom en vecka var köpet klart, och Karin lotsade oss med pålitliga råd och hjälpte oss med många praktiska detaljer, notarien, försäkring, vatten och el. Vi kan verkligen rekommendera Hus i Languedoc och Karin Kloo för alla husdrömmare – för oss har allt gått lätt och komplikationsfritt tack vare henne.”

Hanssons i Magalas

 

”Jag och min man hade länge närt en dröm att hitta ett hus i södra Frankrike och genom Karin blev detta möjligt.
Under den första resan hade vi bestämt oss för att titta på en viss typ av hus men när vi väl var på plats kände vi att detta inte var riktigt vad vi hade tänkt oss. Efter att ha återvänt tillbaka till Sverige och givit Karin några luddiga formuleringar om hur det kändes skickade hon genast förslag på några nya objekt däribland vårat drömhus, som vi nu är stolta ägare till.
Tack Karin för att du har hjälpt oss att förverkliga vår dröm!”

Varma hälsningar från Christian och Victoria i Cruzy

”Tack vare Karin hittade vi vårt drömhus i Béziers.
Köpa hus i Frankrike kändes väldigt svårt och främmande innan vi fick kontakt med Karin som ordnade bra visningar och sedan hjälpte till hela vägen med husköpet. Detaljerna med att skapa bankkonto i Frankrike samt skapa kontakter med El-, gas- och vattenleverantörer, fick vi mycket bra stöd att genomföra. Karin var väldigt snabb på att svara på våra frågor stora som små, så vi kände oss trygga hela tiden.
Hela köpprocessen med Notarien som höll i pengarna och övervakade att allt gått rätt till kändes också väldigt tryggt.
Livet i Languedoc är väldigt skönt och avslappat och vi har träffat många trevliga grannar redan första veckan.
Vi kan verkligen rekommendera Karin / Hus i Languedoc om man ska köpa ett hus i södra Frankrike.” 
Ann-Britt och Lars i Beziers

”Hej Karin! Nu har vi kommit till rätta i vårt hus i Agde och haft vår första härliga semester där. Även familj och goda vänner har fått förmånen att få njuta av Sydfrankrike och några funderar på att köpa eget i området och vi har självklart rekommenderat att ta kontakt med dig. Tack för hjälpen med allt, vi är supernöjda!”  Sofia med familj, Agde

 

”Som husköpare kan du luta dig mot Karin som hjälper dig hela vägen till ditt drömboende i Languedoc. Du kan börja med att botanisera på hemsidan och därefter höra av dig till Karin och göra upp med henne för en husletar-vistelse. Hon har kunskapen vad gäller hus i byar, mindre och större städer samt vad som går att finna i området gällande olika sorters service som t ex affärer, restauranger och samhällsservice. Du kan känna en säkerhet i själva köp-processen eftersom den är reglerad av det statliga notariesystemet som övervakar att allt gått rätt till. Vi hittade vårt boende i ett hus i den mellanstora orten Murviel lès Béziers som vi kommer att använda som ett avkopplande ställe att tillbringa lämpliga tidpunkter i innan vi om några år lämnar yrkeslivet och bosätter oss i huset permanent. Livet är trevligt och lättsamt i Sydfrankrike, du får snabbt nya vänner bland oss svenskar som redan finns i området, det händer alltid något som olika festivaler eller någon annan social sammankomst, fransmännen i området uppfattar vi som mycket trevliga. Lycka till och Bienvenue!”  Markko & Roger Persson

”Tack Karin! Vi är så nöjda med husköpet och all den hjälp vi fått från dig. Det har känts tryggt och lugnt hela vägen, utan några ouppklarade frågetecken. Nu ser vi fram emot vår första sommar i huset och många år framöver.”  Kram! E&M.

 

”Efter att ha hyrt hus sommartid i Languedoc under många års tid tog vi ett snabbt beslut om att nu köper vi ett eget hus, så att vi kan återvända när vi vill och året runt.
Vi hittade vårt drömhus via husilanguedoc.se och kontaktade Karin.
Karin hjälpte oss under hela processen ända från visningen och sedan också med alla kontakter under hela köpprocessen. Det kändes tryggt och bra att kunna ha en dialog med Karin och vi fick alltid snabbt svar på alla våra frågor. Att köpa hus i Frankrike har vi lärt oss är lite annorlunda än här hemma i Sverige. Nu är vi lyckliga husägare och vill varmt rekommendera Karin om du går i samma tankar som vi. Regionen Languedoc kan vi också rekommendera för er som vill hitta ett hus med mycket kvar av det genuina Frankrike och inte lika mycket turister som i Provence och på Rivieran.”
Ulrika och Ulf, Paraza

 

”Vår dröm var att skaffa ett sommarhus i Frankrike, men då vi inte talade franska och inte heller var så bevandrade i köpeprocessen kändes det osäkert. Med Karins hjälp löpte hela processen fantastiskt smidigt. Från första visningarna till budgivning och slutgiltigt köp. Hon var också behjälplig när det gällde praktiska delar så som försäkringar, kommunkontakter etc. Idag är vi glada husägare och kan varmt rekommendera Karin för husköp i Languedoc.”
Alexander och Susanne, Cazouls-lès-Béziers

”Vi följde hemsidan husilanguedoc.se i flera månader för att få en bild av vilka typer av fastigheter som finns till försäljning och till vilket pris. Vi hade under ett par resor letat fram vårt favoritområde och när rätt hus dök upp gick affären mycket snabbt och smidigt. Ett stort tack till Karin som hjälpte oss vid träffarna med notarien och som assisterade oss när vi öppnade konto i en fransk bank.”
Ebba och Lars-Erik i Caux

” Vi har goda vänner som köpte hus i området för knappt tre år sen och vi tyckte det var jättecharmigt. Hemifrån bokade vi tid med Karin att titta på ett hus som vi sedan inte tyckte passade oss. Karin föreslog att vi skulle titta på ett hus i samma by som våra kompisar. Det var dessutom ett äldre, inte så moderniserat men ändå välrenoverat hus. Kändes som Karin visste vad vi ville ha! Karin har varit väldigt flexibel och ordnat visningar inom snäva tidsramar. Det som egentligen inte var så planerat blev plötsligt verklighet! Hela köpeprocessen har gått väldigt smidigt och alla våra mailfrågor till Karin har snabbt besvarats oavsett veckodag eller tid på dygnet … Vi är väldigt tacksamma för all hjälp vi har fått och kan absolut rekommendera Karin / Hus i Languedoc.”
Camilla med familj i Autignac

 

”En professionell och personlig husmäklare!
Med en bra hemsida, kloka ord, trevligt bemötande och kunnig juridisk hjälp blev det enkelt att genomföra köpet av vårt hus i Frankrike.
Ett stort tack Karin.”
Eva & Jörgen, Magalas

 

”Vi hade hört om Karin, läst på hemsidan och på bloggen innan vi bokade henne för husvisning. Inför vårt besök hade vi samråd med henne om vilka hus vi skulle titta på. Vi hittade inte rätt hus när vi var där men fick mycket bra kontakt med Karin som förstod vad vi ville ha. Väl hemma igen kom ett förslag från henne om ett underbart romantiskt rosa hus som vi köpte ”på vykort”. Vi litade på hennes goda omdöme och känsla för kunden och är väldigt nöjda med allt.”

Suzanna och Mats, Abeilhan

 

”Från att ha tittat på en massa hus på nätet hemifrån, hjälpte Karin oss att ta fram en handfull hus att titta på när vi kom ner, baserat på våra önskemål. Vi föll för första huset!

Vi kände oss helt trygga i den krångliga köpeprocessen med Karin vid vår sida. Hade nog inte vågat slå till utan den värdefulla hjälpen. Att Karin dessutom både talar franska och svenska och är en mycket trevlig och behaglig person, gjorde det hela till en 5-stjärnig erfarenhet.
Tina & Magnus, Pouzolles

 

”Karin mötte oss vid turistinformationen i Agde och vi kände ett förtroende för henne direkt. Vi åkte runt lite och tittade på några objekt och när vi klev i huset i Agde, visste vi vad vi ville. Omedelbart tog Karin lyra på detta och började arbetsprocessen för att få detta i land. Det hade aldrig gått utan Karins professionella förhållningssätt, sitt stora engagemang, trygga sätt och stora kunskap samt att hon talar franska flytande. Men framförallt att inga frågor var för ”dumma” att ställa.”

Maria och Bertil, Agde

 

”För oss, som dessutom köpte utan att ha sett huset i verkligheten, var du mycket viktig. Det hade vi inte gjort med någon annan mäklare. Den info du förmedlade höll till 100 %, både vad gäller huset och byn med den service som finns där. Om vänner till oss skulle vara intresserade av att köpa hus skulle vi absolut rekommendera dig i första hand. Uppskattar också din blogg, och hemsida, som gett bra tips på evenemang, utflyktsmål mm”.
Madeleine och Niklas, Quarante

” Vi hittade den information vi behövde på hemsidan. Väl på plats tyckte vi om det första huset som Karin hade valt ut för att visa oss och bestämde oss för att köpa det. Vi trivs bra och rekommenderar Karin och Hus i Languedoc för dig som letar hus i regionen”

Karin och Fredrik, Alignan-du-Vent

BALCON agde 010
Att Karin Kloo är svenska och bosatt i Languedoc och talar flytande franska utgjorde en självklar trygghet vid husköpet. Hon lämnade bra information, svarade snabbt på alla frågor som dök upp och var allmänt hygglig och behjälplig. Vi har redan rekommenderat Karin till våra vänner och bekanta som funderar på hus här i Languedoc.”

husköpare, Abeilhan

”Karins blogg inspirerade oss att förverkliga drömmen om ett litet franskt byhus bland kullar och vinfält. Karin/Hus i Languedoc träffade rätt direkt!”
Cecilia och Bosse, Neffiès
”Karin talar både svenska och franska, har bra kontakter och nätverk och är både trovärdig och hjälpsam. Vi kunde fråga om allt! Vi rekommenderar absolut Karin.”
Lena och Hans, Roujan
”Det var bra att få hjälp med att förstå hela processen, från att få reda på vad man skall titta efter när man skall besöka de olika objekten till vad som händer efter att man har skrivit på det slutliga kontraktet hos notarien. Du förklarade och beskrev allt mycket bra, dessutom på ett trevligt och informativt sätt. Att du var med på visningarna och översatte var en ovärderlig hjälp. Troligtvis hade vi aldrig fått något bankkonto om du inte hade varit med och översatt samt lättat upp stämningen när bankkillen inte klarade av sitt datorprogram.
Vi rekommenderar absolut alla vi talar med att anlita dig. Vi rekommenderar även att de läser din blogg, som vi gillar.”
Lilian och Göran, Magalas
053

”Vi har haft en otrolig hjälp av Karin vid vårt husköp, både vid visningar och med pappersarbetet efteråt. Det har även varit tryggt att alltid få snabb och trevlig återkoppling.”
Lotta och Gunnar, Vieussan

”Att köpa ett hus i Frankrike är ett stort steg för oss och vi är glada för det stöd vi fått av Karin i de olika faserna, annars hade vi nog fortfarande hållit på och letat efter det hus vi ville ha. Det har  känts tryggt att ha dig till hands med snabb och relevant information per mail och telefon.”

Urban och Lena,  St Géniès-de-Fontédit

”Vi trodde att husköp i Frankrike var en lång, snårig och byråkratisk process. Det är den nog också till en del, men med hjälp av Karins kunskap om processen, språket och allt annat praktiskt förutom att medverka då vi skulle skriva under själva köpekontraktet så kändes det enkelt, smidigt och tryggt från dag ett! Vi har redan rekommenderat vänner/bekanta att anlita Karin”
Katarina och Bobbo, Fos

”Jag kände mig helt trygg under hela processen, fick snabba svar på mina frågor och kan varmt rekommendera Karin Kloo och hennes Hus i Languedoc” 
Charlotte Vendel, Karlskrona och Cessenon-sur-Orb

DÖRR Sète 063

”Mycket bra personlig och kunnig kontakt!

Karin känner till området och fastigheter mycket väl och vi fick ovärderlig hjälp i samband med våra förfrågningar både innan, under och efter det att vi hade köpt huset. Det är en klar fördel att Karin är så kunnig på franska och är svensktalande- hon svarade alltid på en gång på våra frågor om allt möjligt! Vi kände oss väldigt trygga och i goda händer under hela processen.”

Mary-Anne och Janne, Gabian

”Tusen tack för all ovärderlig hjälp i samband med mitt köp av hus i Frankrike. Eftersom jag köpte huset osett hade det aldrig varit möjligt utan din trygga hjälp. Otroligt snabb service och stor kunskap om området samt alla detaljer kring husköpet. Det har verkligen varit tryggt att ha dig vid min sida vid köpet av hus. Jag kan varmt rekommendera Karin vid köp av kommande drömhus i Frankrike.”

Helene, Peret

Att använda en köpmäklare som Karin gjorde vårt husletande mycket mer effektivt. Karin läste snabbt av våra behov och kom med lämpliga förslag. Vi fick komplett och bra information om de olika husen vilket gjorde vårt val hus att besöka enkelt. För de köpare som känner sig osäker på den franska köpprocessen är Karin en fantastisk tillgång. Karin är med från början ända fram till undertecknande av köpekontraktet för att allt ska löpa så smidigt som möjligt.Vi är mycket nöjda med det arbete som Karin la ner inför vårt hus köp, och även den service hon givit oss efter att köpet gått igenom. Nu vill vi bara kunna åka ner ännu oftare och stanna ännu längre i fantastiska Languedoc.

Ulf och Christian, Caux

SLOTTt Murviel 011