Stenhus med 14 ha mark, mitt i naturen

Stenhus 3-4 Bedroom 2 Bathroom

Unikt läge, för dig som vill bo mitt i naturen. Egen el, egen källa, 14 hektar mark. Renoverat stenhus, säljs möblerat.

(FMO529) Genuint stenhus med gästbostad, med unikt läge mitt i naturreservatet Parc Naturel Régional du Haut Languedoc, nära berget Caroux, med 50 minuter till staden Béziers. 

Självförsörjande med el (solpaneler), egen vattenkälla och enskilt avlopp, isolerat med naturmaterial.

Boytan är på ca 155 kvm och det finns dessutom en gästbostad på 28 kvm, tomten är på 14 hektar.

Under huset finns flera källare. I huvudbyggnaden finns på bottenvåningen matsal på 33,5 kvm (från år 1650) med stengolv i original och öppen spis.

Köket är på 23,5 kvm med köksinredning, köks-ö, vask, gasspis, diskmaskin, kyl.

Vardagsrummet är på 24,5 kvm med vedkamin, framtagen stenvägg och utsikt. Det finns även wc och plats för tvättmaskin.

En trappa upp finns en hall på 8,5 kvm, badrum med dusch, dubbla handfat, wc och sovrum på 15 kvm med väggar med kalkfärg, isolerade med naturmaterial. Det finns ett rum på 18 kvm och ett sovrum på 21,5 kvm med trägolv av kastanj och synliga takbjälkar.

Det separata gästhuset är på 28 kvm i två våningar: på bottenvåningen ligger vardagsrum 13 kvm med kök (spis,vask, kyl) med vedkamin och travertingolv. Det finns även badrum med dusch, handfat och wc. En trappa upp ligger ett sovrum på ca 13 kvm.

 

Det finns ytterligare några stenhus som hör till; lada att renovera, med bröd/pizza-ugn och ett litet tork-hus för kastanjer.Marken på hela 14 hektar är naturtomt, med en bäck nedanför och terrass på 100 kvm framför huset, det finns flera sorters fruktträd som mandel, körsbär, plommon mm.

Huset är helt renoverat med ny el, rör, tak, isolering och tvåglasfönster och huset är helt självförsörjande; el produceras av 6 solpaneler, med 12 batterier för lagring.

Enskilt vatten och avlopp (enligt gällande normer). Det finns tillgång till Internet.

Den årliga fastighetsskatten är på ca 500 €. Huset säljs fullt möblerat. Unikt läge, för dig som vill bo mitt i naturen.

Välkommen med din intresseanmälan!
Ange gärna ID: FMO529 i kontaktformuläret HÄR!

 

Maila karin@husilanguedoc.se

Ring +33(0)6.29.54.22.87

Karin Kloo

Mäklararvodet är inräknat i priset och betalas av säljarna enligt avtal med mäklaren. Notarieavgifter tillkommer vid köp enligt gällande taxa.

Observera att angivna mått är ungefärliga, utom då de anges enligt Loi Carrez, då de är exakt uppmätta av ett oberoende undersökningsföretag.