1200.000 €

Slott med flera bostäder, invid Canal du Midi (plats för båt)

Slott 13 Bedroom 9 Bathroom

Unikt! Slott med fantastiskt läge vid Canal du Midi! Boyta drygt 1000 kvm ( huvudbyggnad + 3 gästbostäder). Perfekt för en verksamhet.

Unikt! (FCA1200) Detta magnifika slott ligger i utkanten av en levande stad, intill Canal du Midi- med båtplats i kanalen.

Du har tio minuter till den mysiga staden Castelnaudary med all service, 45 minuter till Toulouse (med internationell flygplats) och 40 minuter till Carcassonne.

Boytan är på mer än 1000 kvm, fördelad på slottet, fd. vaktmästarbostad och två gästbostäder, varav den ena ligger vid kanalen. Tomten är på drygt 5,6 hektar, med pool och ruiner från ett gammalt fort.

Slottet har anor från 1600-talet och byggdes om på 1700-talet, många detaljer från tiden är bevarade.
I slottet finns en boyta på 840 kvm och vind på 420 kvm.  Det finns även flera källarförråd, bl.a vinkällare.

I slottet har du på bottenvåningen:  entré 76 kvm med originalgolv, öppen spis och genomgång till trädgården.

Salongen/biblioteket är på 68 kvm med originalgolv, öppen spis.

Det finns  ett litet arbetsrum  och grovkök intill själva köket som är på drygt 30 kvm (köksinredning, spis, ugn, micro, diskmaskin, fläkt, vedkamin) och tvättstuga på 16,5 kvm med vask, kyl.     

Matsalen är på  64 kvm med originalgolv- och tak, öppen spis, vidare finns wc med handfat, arbetsrum på 20 kvm med parkettgolv, och badrum med dusch, handfat och wc och ett rum på 12 kvm.

Det finns en gård på  58 kvm,  vedförråd på 60 kvm (två våningar), pannrum 20 kvm, verkstad/förråd 30 kvm.

En trappa upp finns biljardrum på 79 kvm (med träpaneler och fantastiska väggmålningar) och små balkonger.


Du har även sovrum 12 kvm, sovrum 31 kvm med stuckaturer,  öppen spis och badrum (dusch, handfat och wc) samt dressing på 23 kvm. 

Det finns även ett sovrum på 17 kvm med badrum (badkar, handfat, wc), sovrum 15 kvm med badrum (dusch, handfat, wc) och dressing på 15 kvm.


Sovrum  29 kvm med badrum (badkar, handfat) och badrum med dusch och wc, dressing 14 kvm, bibliotek 17 kvm, sovrum 19 kvm och ytterligare fyra rum på 11 kvm, 19 kvm, 21 kvm och 15,5 kvm.

Vinden är på 420 kvm (loft för utsäde).

Gästbostäderna:

Gîte 1, 80 kvm: På bottenvåningen ligger vardagsrum/kök på 40 kvm, med öppen spis och en trappa upp finns två sovrum samt badrum med dusch, handfat och wc.

Gîte 2, 180 kvm: På bottenvåningen ligger vardagsrum med öppen spis, kök och badrum, På övervåningen finns tre sovrum.

Gîte 3, 160 kvm: På bottenvåningen ligger vardagsrum, badrum med dusch, handfat och wc samt kök. På övervåningen ligger två sovrum.

Intill huset finns en inhägnad trädgård med uppvuxna träd, i sydläge. Poolen är på 5×9 m.

Du kan ha en båt i kanalen, Canal du Midi.  Det finns ruiner från fortet som fanns på platsen tidigare och 9 sidobyggnader (garage, stall, förråd) på ca 1000 kvm.

Det finns en egen brunn, uppvärmning med centralvärme (olja) och vedkaminer. Taket renoverades för ca 15 år sedan. Eget avlopp, kommunalt dricksvatten. Ej översvämningsrisk.  Den årliga fastighetsskatten är på ca 4500 €.

 

Välkommen med din intresseanmälan!
Ange gärna ID: FCA1200 i kontaktformuläret HÄR!

 

Maila karin@husilanguedoc.se

Ring +33(0)6.29.54.22.87

Karin Kloo

Mäklararvodet är inräknat i priset och betalas av säljarna enligt avtal med mäklaren. Notarieavgifter tillkommer vid köp enligt gällande taxa.

Observera att angivna mått är ungefärliga, utom då de anges enligt Loi Carrez, då de är exakt uppmätta av ett oberoende undersökningsföretag.