Borgarhus med trädgård och gîte

Borgarhus 7 Bedroom 2 Bathroom 1 Garage

Gediget borgarhus med 7 sovrum, garage och stor vinkällare, flera gårdar framför och bakom husen. Nära Narbonne!

(FSA484) Borgarhus med garage och separat gîte (gästbostad), stor vinkällare och flera gårdar. Huset ligger i en by med 20 minuter till både Narbonne och Lézignan- Corbières. Intressant för dig som vill renovera och eventuellt  göra plats för en verksamhet.

Borgarhuset från år 1850 har en boyta på ca 220 kvm och här finns bevarade golv, öppna spisar, dörrar mm. Bredvid huset ligger ett garage på 35 kvm, med access till huset och till gården framför huset där det finns en brunn.

På bottenvåningen har du en generös entré på 20 kvm, vardagsrum 19 kvm med öppen spis av marmor, stuckaturer och 3,40m i takhöjd. 

Du har även ett kök på 14,5 kvm (med köksinredning, ugn, spis, fläkt och vask).

En gedigen trappa med järnräcke leder upp till första våningen där du har en hall på 19 kvm.

Det finns fem sovrum på denna våning: sovrum  på 19 kvm med balkong och öppen spis av marmor, sovrum 20,55 kvm med balkong och öppen spis av marmor, sovrum 16 kvm, sovrum 14,5 kvm korridor 5 kvm, korridor 4 kvm och sovrum 14 kvm med balkong, dressing 3,5 kvm badrum med badkar, handfat och bidet samt separat wc.

På andra våningen ligger vinden på 95 kvm som går att inreda, med två sovrum på 15 kvm och 17 kvm (med takhöjd 4,98 m).

Den stora vinkällaren är på 225 kvm med vintankar och vinpress.

Det finns även en separat gästavdelning på 40 kvm: på bottenvåningen ligger vardagsrum, enkelt kök och badrum med dusch. En trappa upp finns två sovrum. 


Bakom borgarhuset finns en trädgård på 100 kvm, med förråd och en liten gård framför huset. Bakom vinkällaren finns en gård på 50 kvm och det finns även en trädgård bakom vinkällaren på ca 50 kvm.

Uppvärmning med oljepanna (centralvärme). Det är enkelglas-fönster. Beräknad energiåtgång för året runt-bruk är mellan 3730 € och 5070 €, inklusive abonnemang.
Taket är kontrollerat och i bra skick.  Det är kommunalt vatten och avlopp.

Intressant för utveckling till B&B eller annan verksamhet. Räkna med att renovera ytskikt, el och rör.

Den årliga fastighetsskatten är för närvarande på ca 503 €.

 

Välkommen med din intresseanmälan!
Ange gärna ID: FSA484 i kontaktformuläret HÄR!

 

Maila karin@husilanguedoc.se

Ring +33(0)6.29.54.22.87

Karin Kloo

Mäklararvodet är inräknat i priset och betalas av säljarna enligt avtal med mäklaren. Notarieavgifter tillkommer vid köp enligt gällande taxa.

Observera att angivna mått är ungefärliga, utom då de anges enligt Loi Carrez, då de är exakt uppmätta av ett oberoende undersökningsföretag.